Folkert Fennema

Ik bezoek bekende en nieuwe werkgevers

Wat is mijn aandeel?

Om mee te doen aan Werkwilligers hebben we als enige eis dat men Wil Werken, waar dat werken plaatsvindt is voor een groot gedeelte mijn taak. In de praktijk houdt dit in dat ik bekende en nieuwe werkgevers bezoek. Ik leg ze ons concept uit en vraag of ze ons eens willen testen door middel van het geven van een paar vacatures. Daarna maken we een profielschets van de baan en de persoon die daar bij zou passen. Dat profiel gaat naar de Gemeente Leeuwarden waar ze op grond van dit profiel cv’s  aandragen. De mens achter die cv’s proberen wij te leren kennen waarna we ze wel of niet gaan voorstellen aan de werkgever. Het kan na het gesprek ook zijn dat we tot de conclusie komen dat er geen match gaat zijn. In dat geval zoeken we een andere werkplek voor die persoon en een andere WerWilliger voor de vacature.

Wat is mijn drive

Ik ken niemand die voor zijn plezier in de bijstand zit. Het zinvol besteden van de dag en daarvoor een goede beloning krijgen is één van de componenten die een mens geluk en voldoening kan geven. Elk mens is bijzonder en verdient die kans. En ook een 2e  of 3e  kans als dat nodig is om weer op de rit te komen.

Ik ervaar het als een eer om daaraan mee te mogen werken en het geeft mij in ieder geval de al eerder beschreven geluk en voldoening.

Contactgegevens

Leer ons kennen

Wij zijn gedreven en hebben een heldere visie

Samen staan wij sterk

Ons team werkt samen met verschillende bedrijiven en organisaties waarmee wij een partnerschap zijn aangegaan.